Windows Server 2003 SP2 Setup Fails – WMI Error

When installing service pack 2, the setup crashed and errored out.

This is what I got in my svcpack.log file located in C:windows

650.266: Return Code = 0
650.266: Starting process: rundll32 apphelp,ShimFlushCache
650.313: Return Code = 0
650.313: Starting process: C:WINDOWSsystem32wbemmofcomp.exe C:WINDOWSsystem32wbemwlbsprov.mof
650.578: Return Code = 3
650.578: Starting process: C:WINDOWSsystem32wbemmofcomp.exe C:WINDOWSsystem32wbemcimwin32.mof
651.313: Return Code = 3
651.313: DoInstallation:RunInfProcesses for ProcessesToRun Failed
651.313: Service Pack 2 Setup encountered an error: An error in updating your system has occurred.
657.703: Unregistration of sprecovr successful
658.266: An error in updating your system has occurred.

Select ‘OK’ to undo the changes that have been made.
665.328: Message displayed to the user: An error in updating your system has occurred.

Select ‘OK’ to undo the changes that have been made.
665.328: User Input: OK

After a bit of research I came accross this website by someone named Katy that showed my exact error, and showed that it was related to WMI problems:

http://www.djkaty.com/wmicorruption

This is a brilliant artical I suggest you have a read. My problem was a little bit different to Katy’s. My WMI service didnt even exist!

When I went to the WMI control properties in computer management I got the following:

To get this back I ran the following in command prompt:

wmimgmt /regserver

This got the service back:

Setup then completed successfully.

Source: clintboessen.blogspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*